IFK Motala vände och vann mot ÖSK Bandy

· Publicerad: 12 november 2021 · 23.26.

Återkomsten i Elitserien har varit tung för ÖSK Bandy, ikväll förlorade man sin fjärde raka match när serieledande IFK Motala kom på besök. Trots att man hade en ledning i halvtid kollapsade laget i andra halvlek.

Fyra raka hemmamatcher och fyra raka förluster, det är ÖSK Bandys facit så här långt i Elitserien. Bland annat förlorade man seriepremiären med hela 2-15 och när IFK Motala kom på besök var det bäddat för en ny förlust. Laget från Östergötland har imponerat i seriestarten och vunnit fyra raka.

Annons ▾

IFK Motala vände och vann

Det tog IFK Motala 44 sekunder att inleda målskyttet mot ÖSK när Jonas Enander satte bollen i mål. Men trots det tidiga målet var hemmalaget det bättre laget under första halvlek. ÖSK pressade ner Motala och fick utdelning, Emil Juhlén kvitterade och trots en ny ledning från gästerna kunde Filip Bergman och Jacob Sjölander se till att ÖSK gick till pausvila med 3-2.

Men när andra halvlek drog igång visade IFK Motala varför de leder serien och är obesegrade. På ca åtta minuter gick laget från 3-2 till 3-5 efter bland annat två mål från Aleksi Seppänen. ÖSK försökte mot slutet av matchen att få in en reducering men på stopptid satte Viktor Hulthammar 3-6 målet som också visade sig vara kvällens sista mål.

IFK Motala kunde inkassera sin femte raka seger och leder serien med tio inspelade poäng. ÖSK Bandy återfinns i botten av tabellen på noll poäng, dessutom har man en målskillnad på 7-36. Man är tillsammans med Rättvik de två nollade lagen i serien så här långt. Rättvik har dock en mindre match spelad.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs