Örebro Volley krossade Lindesberg i länsderbyt

Örebro Volley krossade Lindesberg i länsderbyt som spelades under onsdagskvällen, setsifforna skrevs till ofattbara 25–4, 25–9 och 25–12.

· Publicerad: 17 november 2021 · 22.32.

Under onsdagen spelades det första länsderbyt mellan Örebro Volley och Lindesberg Volley. Lagen möttes i Idrottshuset och där hemmalaget krossade gästerna med ofattbara setsifforna 25–4, 25–9 och 25–12, vilket innebar att Örebro vann med 3-0.

Örebro brukar tillhöra toppen av Elitserien men har åkt på två tuffa bortaförluster mot Hylte/Halmstad och Sollentuna. Men det är inte i närheten av Lindesbergs svit, inför matchen hade man förlorat sju raka matcher och bara vunnit ett set.

Annons ▾

Annie Ertz dominerade vid serven

Örebro gick som sagt på knock ikväll, Lindesberg var chanslösa och detta syntes tydligt under matchen. Första set som slutade 25-4 var smärtsamt att se. Örebros Annie Ertz lyckades med att vinna 15 servar innan Lindesberg gjorde poäng, det betyder att det stod 15-0 innan gästerna gjorde poäng.

Andra set var precis lika smärtsamt även om Lindesberg lyckades skrapa ihop 9 poäng, precis som i första hade gästerna svårt att ta bollen, man missade grovt flera gånger. I början av tredje set tog dock Lindesberg ledningen med 0-3, det var innan Annie Ertz klev fram igen.

Ställningen 0-3 blev 16-3, där Ertz vid 1-3 kunde på nytt vinna 15 raka servar. Tillslut vann hemmalaget setet med 25-12, det innebar att man även vann matchen. Örebro som spelade utan stjärnan Iida Murto och långtidsskadade Jonna Wasserfaller ligger i nuläget på en fjärdeplats i tabellen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs