Hindersmässan är tillbaka – planeras att genomföras

Örebro Kommun kunde under fredagen informera på sin hemsida att Hindersmässan kommer att arrangeras i slutet av januari nästa år.

· Publicerad: 19 november 2021 · 10.39.
Arkivbild: Martin Avedal

Örebro Kommun kunde under fredagen meddela att planeringen för att genomföra Hindersmässan 2022 är i full gång. Årets Hindersmässa blev inställd på grund av Coronapandemin, skriver man på sin hemsida.

Hindersmässan arrangeras i slutet av januari och är en av Örebros starkaste traditioner med anor från 1300-talet. Nytt för kommande år är att Trädgårdstorget tillkommer som ett nytt område för marknadsknallar.

Annons ▾

Högt tryck för att få stå på Hindersmässan

 — Många marknadsförsäljare är verkligen glada över att vi kan planera för att köra Hindersmässan kommande år. Platserna för att få sälja på Hindersmässan tog snabbt slut. De har längtat eftersom det har varit en tuff period med inställda marknader runt om i Sverige. Nu ser vi verkligen fram emot kommande marknad, säger Sunil Dodiya, ansvarig för Hindersmässan.

Nytt för kommande Hindersmässa är att Trädgårdstorget blir ett nytt område för marknadsknallar, som ligger vid korsningen Storbron och Södra Strandgatan. Samtidigt som det kommer vara färre marknadsknallar längs södra Drottninggatan. Detta är ett önskemål från butiksägarna på platsen.

Hindersmässan lockas av runt 80 000 besökare där ca 154 marknadsknallar säljer allt från leksaker, till hantverk, kläder och delikatesser och mycket mer.

FIKK - För att alla behövs