Luleå bröt Örebro Hockeys hemmasvit

Luleå kunde under lördagen bryta Örebro Hockeys segersvit på hemmaplan, Linus Omark satte 2-3 målet i tredje perioden som komma att bli avgörande.

· Publicerad: 20 november 2021 · 22.37.

Åtta raka hemmasegrar, sen tog det stopp för Örebro Hockey. Lördagen den 20 november förlorade man hemma mot Luleå med 2-3. Man kom även till matchen med en färsk bortaförlust mot Oskarshamn, då det blev en strafförlust i torsdags.

Något som också kom att prägla den här matchen var uttrycket släkten är värst. Det fanns många spelare med förflutet i de respektive klubbarna, och de skulle ha huvudrollen i mycket av det som hände i matchen. Luleås segerskytt blev dock Linus Omark.

Annons ▾

Luleå avgjorde i tredje perioden

Örebro inledde matchen bra och var det bättre laget under första perioden. Kristian Näkyvä kunde skicka in ledningsmålet efter bara 03.39 spelade minuter. Näkyvä har ett förflutet i Luleå och vart framspelad av de två f.d Luleåspelarna Robin Kovacs och Christopher Mastomäki, den där berömda släkten.

Och som sagt, släkten är värst. I början av andra perioden skulle Luleå kvittera till 1-1 och vem stod för målet. Jonathan Andersson, backen som gjorde fyra säsonger i Örebro innan han lämnade för Luleå under sommaren. Gästerna skulle även ta ledningen i andra perioden efter att Julius Honka gjort 1-2.

Det här var en underhållande match, i början av tredje perioden gick det snabbt när Örebro kvitterade genom Christopher Mastomäki. Ni vet säkert redan vid det här laget vart han har sitt förflutna, han blev även framspelad av Kovacs. Det var dock Luleå som fick sista ordet i den här matchen, i mitten av tredje perioden kunde stjärnan Linus Omark sätta det matchvinnande målet för gästerna.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs