Örebro Hockey krossade serieledarna Frölunda

Örebro Hockey kunde vinna stort ikväll mot serieledarna Frölunda, matchen slutade hela 5-1 efter bland annat två mål från Elias Ekström.

· Publicerad: 25 november 2021 · 23.23.

Efter två raka förluster är Örebro Hockey tillbaka på det vinnande spåret. Och segern kom inte mot vilken motståndare som helst. Hemma i Behrn Arena där Örebro varit starka krossade man ikväll serieledarna Frölunda med 5-1.

Frölunda såg stundtals trötta och ineffektiva ut under matchen, något man inte kan säga om Örebro. Och ikväll var det doldisarna som klev fram. Elias Ekström var 2 + 1 medan Oliver Eklind stod för ett mål och en assist. Andremålvakten Jonas Arntzen räddade 30 skott och man kan även notera att Rodrigo Abols gjorde tre målgivande passningar.

Annons ▾

Örebro släppte aldrig in Frölunda

Örebro var det bättre laget under i stort sätt hela matchen ikväll, Frölunda kunde dock långa stunder hålla i pucken och ska press. Men Örebro var effektiva och pressade högt upp i bana. Resultatet blev att hemmalaget kunde leda med 2-0 efter bara åtta minuter. Målskyttar Emil Larsson och Oliver Eklind.

Frölunda såg bättre ut i andra perioden och pressade på för en reducering. Man fick en chans i powerplay men lyckades inte förvalta läget. Örebro fick dock direkt efteråt utdelningen i spel 5 mot 4, Robin Kovacs sköt 3-0 på nära håll. Nicklas Lasu skickade i slutet av perioden in 3-1 och gästerna fick kontakt.

Men det harr var inte serieledarnas match, Örebro skulle gå på knock i slutet av tredje perioden. Frölunda hade jagat en reduceringen men kunde inte rubba Örebros försvar. Efter två snabba mål av Elias Ekström kunde man konstatera att Örebro krossade Frölunda. Dock inga förändrade positioner i tabellen, alla andra topplag vann ikväll så Örebro ligger kvar på plats sju.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs