Örebro förlorade jämn match hemma mot Linköping

Örebro Hockey tog under lördagen emot Linköping hemma i Behrn Arena, gästerna vann med 1-3 efter att ha avgjort i tredje perioden.

· Publicerad: 11 december 2021 · 22.41.

Örebro Hockey, som är ett av SHL:s starkaste hemmalag åkte under lördagen på en förlust mot Linköping. Gästerna kunde vinna med 1-3 och kunde åka tillbaka till Östergötland med tre viktiga poäng.

Det var den andra raka förlusten för Örebro, som bara för två omgångar sen övertidsbesegrade topplaget Rögle i Ängelholm. Det följande man upp med att förlora borta mot bottenlaget Malmö samt slutspelskämpande Linköping.

Linköping avgjorde i tredje perioden

Linköping som på slutet visat bra form kunde sätta hög press redan under matchens inledning. Laget åkte mycket med skridskor och det gick fort i spelvändningarna. Gästerna fick även utdelning i powerplay när Henrik Törnqvist sköt 0-1.

Örebro som inte gjort en dålig match kom tillbaka i andra perioden. Nu var det gästernas tur att vara tillbaka tryckta och Örebro kunde även de göra mål. Linus Öberg satte 1-1 i mitten av perioden, ett resultat som stod sig perioden ut. Bägge lagen hade bra försvarsspel där gästernas målvakt Marcus Högberg, född i Örebro storspelade.

Tredje perioden blev jämn där försvaret och målvakterna på nytt storspelade. Jhonas Enroth gjorde en klassräddning på nära håll men kunde inte rädda Ben Maxwells styrning därefter. Kanadensarens mål betydde 1-2 och Markus Ljungh kunde punktera matchen i tom kasse efter att Örebro försökt pressa för en kvittering.