Örebro vann mot RIG Falköping utan att imponera

Örebro Volley tog sin sjätte raka seger när man besegrade RIG Falköping, man vann med 3-0 i set efter följande setsiffror, 25-23, 25-21 samt 25-15.

· Publicerad: 18 december 2021 · 19.01.

Lördagen den 18 december tog Örebro Volley emot RIG Falköping hemma i Idrottshuset. Gästerna är seriens jumbo men samtidigt är det Riksidrottsgymnasie med enbart ungdomar, i nuläget har klubben enbart en seger.

Örebro vann matchen med 3-0 i set men hade svårt att fokusera. Många gånger under matchen kunde RIG Falköping störa och hade även ett par ledningar. Örebro som har en mer erfaren och bredare trupp kunde ändå ta hem setet och vinna utan att imponera.

RIG Falköping störde Örebro som kunde vinna

Första set kunde Örebro vinna med 25-23, och det blev ett jämnt set där RIG Falköping ledde med 2-6 under setets inledning. Örebro kom tillbaka och tog en rätt så bekväm ledning men gästerna skulle kvittera till 20-20 innan Örebro tillslut vann setet.

I andra set var det Örebro som tog ledningen och kunde gå upp till 8-6 innan gästerna vaknade till. RIG Falköping spelade fint och enkelt och gick upp till 11-15 men där Örebro kom tillbaka och kunde vinna med 25-21.

I matchens tredje set kunde dock Örebro vinna enkelt, gästerna kunde inte längre överraska. Hemmalaget vann med 25-15 och kunde även vinna matchen med 3-0 i set. Detta var också Örebros sjätte raka seger, nu väntar ett uppehåll innan säsongen drar igång igen nästa år.