Brynäs nollade blekt Örebro i Behrn Arena

Tisdagen den 28 december tog Örebro Hockey emot Brynäs hemma i Behrn Arena. Detta var årets sista hemmamatch för Örebro som förlorade med 0-4.

· Publicerad: 28 december 2021 · 23.52.

Tisdagen den 28 december tog Örebro emot Brynäs hemma i Behrn Arena, vilket var den sista hemmamatchen för detta år. Det var också den första med de nya Coronarestriktionerna, detta innebar att bara ca 1800 personer var på plats idag för att se matchen.

Hemmapubliken fick dock se ett blekt Örebro som var chanslösa mot ett formstarkt Brynäs. Trots att Örebro så sent som i söndags bortabesegrade topplaget Luleå med 2-3 efter förlängning var det som all energi saknades ikväll. Gästerna kunde vinna med 0-4 efter att haft med sig en 0-2 ledning in i sista perioden.

Nicklas Danielsson gjorde två mål för Brynäs

Inledningen på matchen var jämn där inget av lagen bjöd på någon underhållande hockey. Målchanserna lyste också med sin frånvaro men det var Brynäs som öppnade målskyttet. Nicklas Danielsson kunde göra mål i powerplay och Adam Pettersson kunde utöka ledningen till 0-2 innan periodpaus.

Andra perioden blev en uppvisning i gästernas fina spel då man under första halvan pressade ner Örebro i egen zon. Att Brynäs inte utökade ledningen var ett mysterium, bland annat sköt man vid något tillfälle utanför målet. Men utökningen av ledningen skulle komma i tredje perioden.

Nicklas Danielsson kunde tidigt i sista perioden göra sitt andra mål för kvällen medan Oula Palve punkterade matchen med sitt 0-4 mål. Men kvällens huvudperson blev Brynäsmålvakten Veni Vehviläinen som på nytt höll nollan, hans tredje raka.