Örebro förlorade mot Färjestad – tredje raka förlusten

Det går inget bra för Örebro just nu, ikväll kom den tredje raka förlusten när man förlorade hemma mot gästande Färjestad med 1-3.

· Publicerad: 6 januari 2022 · 23.09.

Torsdagen den 6 januari tog Örebro emot Färjestad hemma i Behrn Arena. Egentligen var det Timrå som skulle stått för motståndet men pga Covid-smitta flyttades den matchen. Istället kom Färjestad på besök, kanske en motståndare som Örebro gärna hade sluppit.

Örebro är inne i en dålig trend och hade inför kvällens match blivit nollade i 6 raka perioder. Sist man gjorde ett mål var på övertid i bortamatchen mot Luleå på annandagen. Där innan hade man även förlorat hemma mot Linköping och borta mot Malmö.

Annons ▾

Färjestad slog Örebro

Färjestad var som sagt en motståndare som antagligen Örebro gärna hade sluppit spela mot ikväll. Visst, ska man vinna SM-guld måste man slå alla lag. Men gästerna tog vara på hemmalagets dåliga form och gick ut med ett högt tempo och mycket energi.

Första perioden blev dock jämn spelmässigt men det var gästerna som gick till periodpaus med en 0-2 ledning. Första målet gjorde Gustav Rydahl i boxplay, han blev fälld och hamnade i målet tillsammans med pucken och Jhonas Enroth. Mikael Wikstrand kunde även han göra mål i första perioden.

I andra perioden kunde Oliver Eklind skicka in reduceringen men Färjestad utökade ledningen på nytt när Per Åslund skickade in 1-3, målet blev omdiskuterat och efter en videokoll stod målet kvar. Pucken ska tagit på Örebros Jani Lajunen innan den gick in. Detta var även Åslunds tredje poäng ikväll då han även hade två assist.

För Örebro tändes det dock ett nytt hopp under tredje perioden. Robin Kovacs gjorde ett efterlängtat mål i Powerplay, något som laget verkligen behövde. Trots en stark forcering under slutet av matchen kunde gästerna hålla undan och ge Örebro en ny förlust.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs