ÖBO testar iBoxen i sina bostadsområden

ÖBO (ÖrebroBostäder) ska testa ett koncept de kallar iBoxen i sina bostadsområden. Det är leveransboxar som hyresgäster kan använda.

· Publicerad: 7 januari 2022 · 18.42.
Leveransboxar iBoxen på Krönikegatan i Vivalla, Foto: ÖBO

ÖBO (ÖrebroBostäder) kunde under fredagen meddela att de ska testa iBoxen i några av sina bostadsområden i Örebro. Detta skriver man i ett pressmeddelande. Konceptet är en leveransbox där man kan hämta ut paket.

— I leveransboxarna kan ÖBO:s hyresgäster ta emot paket som beställts via e-handlare på nätet, och även få leveranser från ÖBO. Sammanlagt placeras 35 boxar ut i Baronbackarna, Markbacken, Rosta, Vivalla och på Tengvallsgatan, skriver ÖBO i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Första bostadsbolaget att leverera till leveransboxarna

ÖBO blir det första bostadsbolaget att leverera till iBoxens leveransboxar. Hyresgäster kan välja att få exempelvis fläktfilter, duschslang, tätningslist eller tapetkataloger direkt till boxen. Tjänsten börjar att erbjudas under januari.

— Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda den här servicen till våra hyresgäster. De behöver inte längre anpassa sig till våra ordinarie öppettider, och kan hämta leveransen när som helst på dygnet i sitt närområde, säger Peter Hovlund, distriktchef på ÖBO i Vivalla och Baronbackarna.

Så fungerar det när ÖBO levererar till iBoxen

Beställningen läggs i en ledig lucka i iBoxen, och hyresgästen får ett sms när paketet går att hämta. Med hjälp av iBoxens app legitimerar sig hyresgästen med mobilt Bankid för att öppna luckan.

Förutom ÖBO levererar följande transportbolag paket till iBoxen: Bring, Best transport, FedEx/TNT, MTD/Earlybird, Premo, UPS, Schenker, DHL och Airmee.

— Med iBoxen vid ÖrebroBostäders fastigheter underlättar vi hyresgästernas vardagspussel. De kommer att kunna hämta och snart även returnera alla sina paket via en leveransbox i kvarteret – oavsett var de handlar och vilken transportör som levererar paketen, säger Markus Trautmann, kommunikationschef på iBoxen.

Test under ett år

Samarbetet med iBoxen pågår till att börja med under ett år, och kommer sedan att utvärderas.

— Vi hoppas att våra hyresgäster uppskattar möjligheten att kunna ta emot leveranser både från ÖBO och olika e-handlare närmre hemmet, och att vi sedan kan utöka tjänsten till fler delar av Örebro, säger Peter Hovlund.

FIKK - För att alla behövs