Dennis Collander lämnar ÖSK – klar för Hammarby

Dennis Collander lämnar ÖSK för spel i Hammarby, detta kunde de bägge fotbollsklubbarna under onsdagen bekräfta på deras hemsidor.

· Publicerad: 12 januari 2022 · 20.46.
Dennis Collander jublar efter ett mål på AIK, blir det några fler nu när han är klar för Hammarby? Foto: Martin Avedal

Idag blev det klart att Dennis Collander lämnar ÖSK för spel i Hammarby. Stockholmsklubben köper loss den 19-årige mittfältaren, detta kunde både Hammarby och ÖSK bekräfta på sina respektive hemsidor.

— Vi är stolta över Dennis utveckling hos oss och hans tid i klubben. Vi önskar honom lycka till i Hammarby, säger Axel Kjäll på ÖSK:s hemsida.

Annons ▾

Dennis Collander en av de bättre i ÖSK

Det blir fortsatt spel i Allsvenskan för Dennis Collander som fram till sin skada var en av de bättre spelarna i ÖSK under förra säsongen. ÖSK slutade näst sist i den allsvenska tabellen och blev nedflyttade till Superettan.

Dennis Collander kom till ÖSK som 16-åring från den Västeråsbaserade klubben Skiljebo SK inför säsongen 2019. Under sommaren 2020 kom även den allsvenska debuten i bortamatchen mot IK Sirius. Nu fortsätter fotbollskarriären i Hammarby för den unge mittfältaren.

— Jag gillar tänket Hammarby har, jag gillar spelsättet och att det är en stor klubb med ambitioner, det är därför jag är här. Nu är målet att bidra så mycket jag kan för att laget ska nå framgång och vinna så många matcher som möjligt, säger Dennis Collander på Hammarbys hemsida.

FIKK - För att alla behövs