Örebro värvar Leah Clayton – ska ersätta skadad stjärna

Örebro Volley värvar amerikanskan Leah Clayton, hon är tänkt som en ersättare till långtidsskadade finska stjärnan Iida Murto.

· Publicerad: 14 januari 2022 · 13.40.
Foto infälld: Örebro Volley, Bakgrund: Martin Avedal

Örebro Volley kunde under fredagen meddela att de värvar amerikanskan Leah Clayton. Hon är tänkt som ersättare till den finska stjärnan Iida Murto som är långtidsskadad.

— En intressant spelare som är van att bära ett lag på sina axlar, på University of Colorado Athlethics så var hon deras ledande poängspelare och var drivande i mycket som hände på plan. Jag hoppas att vi kommer att få ut samma sak av henne här, säger Jonas Svantesson i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Leah Clayton är en spiker

Örebro Volley har under vintern letat efter en ersättare till Iida Mutro men det har varit svårt. I pressmeddelande skriver man att det är brist på spikers samt att Covidpandemin gör att många spelare stannar hemma i USA.

Men tillslut fann man Leah Clayton som är en spiker. Örebro Volley och Jonas Svantesson menar att värvningen var nödvändig om man ska vara med och slåss om medaljer senare i vår. Clayton själv ser fram emot att komma till Örebro och skriver följande i pressmeddelandet.

— I chose Orebro because I felt that not only was I going to be treated well as a player but also as a person. I believe our values align and the girls so far have been welcoming and answering any questions I may have.

FIKK - För att alla behövs