Far Cry 6 – inget nytt under solen

Örebro Tribune har spelat Far Cry 6, det senaste spelet i serien som släpptes i oktober förra året, detta tycker vi om spelet.

· Publicerad: 22 januari 2022 · 21.56.
Bild: Ubisoft

Far Cry 6 är det senaste spelet inom Ubisofts populära FPS-serie. Spelet är känt som ett actionladdat äventyr i ett Open World format som ibland kan bli extremt överdrivet. Far Cry 6 släpptes i oktober förra året och Örebro Tribune har nu spelat igenom det.

Det första spelet i Far Cry-serien släpptes 2004 och har fått fem uppföljare och ett antal spin-offs. Det första spelet som redaktionen på Örebro Tribune spelade var Far Cry 3, därefter har vi spelat huvudtitlarna inklusive spin-offen New Dawn från 2019.

Annons ▾

Handling och Game-play

Handlingen i Far Cry 6 är simpel, du ska i rollen som Dani Rojas störta diktatorn Antón Castillo. Spelet utspelar sig på den fiktiva karibiska ön Yara som påminner mycket om Kuba. Rojas vill fly till USA men blir istället indragen i en blodig kamp mot landets militaristiska diktatur.

Game-play är det samma som de tidigare spelen, ett FPS med möjligheten att styra flera olika fordon och använda olika taktiker för att erövra baser. Det finns få nyheter här utöver att man kan bära olika ryggsäckar som kan vara hjälpsamma, t.ex skjuta raketer eller återuppliva dig från det döda.

Detta tyckte vi om Far Cry 6

Har du spelat ett Far Cry-spel har du spelat dem alla, detta är ett citat vi hittade på Youtube till en recension om Far Cry 6. Och det ligger något i det här, spelet är verkligen sig likt. Ubisoft har sen 2013 släppt fyra huvudtitlar som alla är sig lika med få förändringar.

Du ska hela tiden erövra olika regioner i landet samtidigt som du för spelets handling framåt. Men utmaningen i spelet är låg och redan under första regionen kan du ha låst upp den bästa utrusningen samt de bästa vapnen. Du kan ha resurser och pengar i överflöd samtidigt finns det inget att lägga det på.

Far Cry 6 är dock ett actionspel och här finns det ingen brist på det. Game mechanics är bra och detaljerna i skjutvapen och explosioner är höga. Yara är också en vacker värld och förmodligen den vackraste i hela spelserien. Men på grund av att spelet i stort sätt är en kopia på sina föregångare så finns det inget nytt under solen, den tropiska solen vill säga.

Betyg
  • Story
  • Gameplay
  • Grafik
  • Ljudbild
  • Soundtrack
3.3

FIKK - För att alla behövs