IKEA återkallar Grönsaksbullar – risk för plastbitar

IKEA kunde under torsdagsförmiddagen meddela att de återkallar sin produkt HUVUDROLL Grönsaksbullar. Det finns risk för plastbitar i produkten.

· Publicerad: 10 februari 2022 · 15.14.
Arkivbild

IKEA kunde under torsdagen meddela att de återkallar sin produkt HUVUDROLL Grönsaksbullar. Detta efter då det kan finnas risk för plastbitar i produkten.

Samtidigt uppmanar IKEA alla kunder som har köpt HUVUDROLL Grönsaksbullar att kontakta IKEA för full återbetalning. Produkten i sig ska vara frysvara 1000 g med bäst före-datum 2022-10-26.

Annons ▾

Foto: IKEA

Risk för plastbitar i Grönsaksbullar

— Säkerheten och kvaliteten på den mat vi erbjuder är vår främsta prioritet. Vi vill erbjuda våra kunder produkter de kan lita på och som produceras på ett ansvarsfullt sätt, utan att kompromissa när det gäller livsmedelssäkerhet och kvalitet, skriver IKEA.

— Trots detta har det kommit till vår kännedom att plastbitar från en trasig produktionslinje har förorenat HUVUDROLL Grönsaksbullar, fryst, 1000 g med ett specifikt bäst före-datum. Därför återkallar vi produkter med detta specifika bäst före-datum, avslutar IKEA pressmeddelande med.

FIKK - För att alla behövs