Örebro till åttondel trots seger mot Skellefteå

Örebro Hockey avslutade grundserien med att slå Skellefteå med 3-1, nu väntar en åttondel på lördag då man åker till Gävle för att möta Brynäs.

· Publicerad: 24 mars 2022 · 23.39.

Torsdagen den 24 mars spelades sista omgången i grundserien av SHL-säsongen 2021/22. Och mycket stod på spel, direktplatser till kvartsfinal och även platser till åttondel. För Örebro var det en topp-6 plats och kvartsfinal det handlade om.

Örebro gjorde sitt och kunde slå topplaget Skellefteå som jagade en andraplats i tabellen. Det blev en 3-1 seger för hemmalaget men eftersom Växjö slog Färjestad på bortaplan i Karlstad räckte inte Örebros poäng och man kommer få spela åttondel redan på lördag.

Örebros powerplay avgörande mot Skellefteå

Matchen blev en spännande kamp där Skellefteå tog ledningen under första perioden genom Jonathan Johnsson. Men Örebro svarade i powerplay när Linus Öberg skickade in pucken. Skellefteå hade även en puck till i målet under första perioden men det dömdes bort.

I andra perioden kunde Skellefteå styra spelet och skapa press, men Örebro visade på nytt upp sin effektiva defensiv. Gästerna hade svårt att egentligen skapa några farliga chanser. Istället var det Örebro som på nytt kunde göra mål i powerplay, målskytt Elias Ekström. Även Rodrigo Abols gjorde ett mål innan andra perioden var slut.

Resultatet från andra perioden stod sig även till matchens slutsignal. Örebro vann med 3-1 men får ändå spela åttondel då både Färjestad och Växjö tog poäng. Nu väntar mardrömsmotståndaren Brynäs i åttondelen, ett lag Örebro haft med svårt med den här säsongen. Åttondelen drar igång på lördag då serien inleds i Gävle.