Rodrigo Abols glänste när Örebro krossade Brynäs

Örebro Hockey krossade Brynäs med 7-2 i Gävle, matchens stora namn blev Rodrigo Abols som stod för fyra mål och två assist.

· Publicerad: 26 mars 2022 · 20.51.

Lördagen den 26 mars inleddes åttondelsfinalerna i SHL-slutspelet. Örebro som slutade sjua få möta tiondeplacerade Brynäs. På förhand en tuff motståndare för Örebro men när matchen var slut stod det 2-7 till ÖHK.

Örebro krossade alltså Brynäs i Gävle och har nu chansen att avgöra serien redan på måndag då man nu har två hemmamatcher. Det var dock Brynäs som under första perioden tog ledningen med 1-0 men Örebro kom tillbaka och gjorde fem raka mål innan hemmalaget på nytt kunde göra ett mål. Men Örebro skulle sätta två mål till.

Annons ▾

Rodrigo Abols sköt fyra mål

Matchens stora namn blev Örebros Rodrigo Abols, han stod för fyra mål och två assist ikväll. Han spelade ihop med Robin Kovacs som även han hade en bra kväll med ett mål och fem assist. Rodrigo Abols första mål vart även matchvinnande och han skulle göra tre till.

Den målrika segern sänder tydliga signaler inför måndagens möte. Brynäs kommer få det svårt att slå Örebro i Behrn Arena. Och Närkelaget har spänt musklerna och deras viktiga spelare har visat vägen, det är även värt att notera att Jhonas Enroth bara släppte in två mål på 23 skott.

FIKK - För att alla behövs