Enkel seger för Örebro Volley – slog Engelholm

Örebro Volley vann första matchen i semifinalen mot Engelholm, resultatet blev 3-0 med setsiffrorna 25–16, 25–13 och 25–18.

· Publicerad: 3 april 2022 · 21.50.

Söndagen den 3 april drog semifinalen mellan Örebro Volley och Engelholm igång. Och det blev en relativt enkel seger för Örebro som kunde vinna med 3-0 i set. Setsifforna skrevs till 25–16, 25–13 och 25–18.

För ett par år sen dominerade Engelholm svensk damvolleyboll och Örebro Volley fick se sig som bäst trea och ibland bäst tvåa. Men idag var det omvända roller mellan de bägge lagen. En semifinal i Elitserien brukar också vara en betydligt mer jämnare historia.

Annons ▾

Örebros dominans blev som mest påtaglig i andra set när gästerna enbart kom upp i 13 poäng. I kvällens sista set lyckades dock Engelholm att skrapa ihop några fler poäng men det räckte inte. Matchens stora profil blev Leah Clayton gjorde 16 poäng, hon följdes av Angel Gaskin och Annie Ertz som båda kom upp i 13.

Semifinalen spelas i bäst av fem och på onsdag är det match i Ängelholm. Nästa hemmamatch för Örebro är på lördag den 9 april.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs