KIF segrade i hemmapremiären mot Djurgården

Söndagen den 3 april var det hemmapremiär för KIF Örebro när man tog emot Djurgården, det blev en hemmaseger till KIF med 2-0.

· Publicerad: 3 april 2022 · 20.17.

Söndagen den 3 april tog KIF Örebro emot Djurgården i hemmapremiären av damallsvenskan 2022. Det blev också en hemmaseger för KIF med 2-0 som dessutom tog säsongens första seger.

De bägge lagen kom till matchen med var sin förlust i seriepremiären. Djurgården förlorade hemma mot Piteå med 1-4 medan KIF Örebro förlorade borta mot AIK med 2-0. Det var alltså två revanschsugna lag som ställde upp idag.

Finska nyckelspelare bakom segern mot KIF

Gästande Djurgården kom till Örebro idag med tre f.d KIF-spelare i truppen, Nellie Lilja, Sara Lilja Vidlund och Sanna Kullberg. Den sist nämnde kommer också axla rollen som lagkapten. KIF:s upplaga 2022 är väldigt internationell och det var de finska nyckelspelarna som visade vägen.

I första halvleken var det hemmalaget som tog tag i spelet och pressade på för att få in ett mål. Heidi Kollanen var väldigt aktiv i anfallet och skapade mång bra uppspel. Men det var Amanda Rantanen som i slutet av halvleken kunde sparka in bollen i mål.

I andra halvlek klev nästa finska till för KIF Örebro, Elli Pikkujämsä kunde styra in en hörna till 2-0. Då ska man inte glömma bort att KIF även hade två bollar i ramverket. Gästade Djurgården såg uddlöst ut framåt och kommer förmodligen få det svårt även i år.