Säsongen över för Örebro – förlorade borta mot Luleå

Det är slutspelat för Örebro Hockey, Luleå vann även den femte matchen och är klara för Semifinal. Återigen klev Pontus Andreasson fram och avgjorde.

· Publicerad: 8 april 2022 · 23.43.
Arkivbild

Fredagen den 8 april markerar slutet för Örebro Hockey säsong 2021/22. Efter snökaos, framflyttad starttid och övertid står det klart att Luleå vinner även den femte matchen i kvartsfinalen.

Örebro stod emot bra men orkade inte besegra ett betydligt starkare Luleå. Totalt vinner norrbottenlaget med 4-1 i matcher och återigen klev Pontus Andreasson fram. Killen som avgjorde både första och fjärde matchen.

Annons ▾

Övertid fick avgöra matchen mellan Örebro och Luleå

Det blev en dramatisk match i Coop Norrbotten Arena ikväll, en match som först startade 19:40 pga av snövädret i Sverige. Därefter dominerade Luleå fullkomligt under stora delar av matchen. De gjorde både 1-0 och 2-1 under andra perioden.

Men i tredje perioden fixade Örebros lagkapten Rodrigo Abols en kvittering och resterande perioden blev mållös. Örebro var bättre i första övertidsperioden men ett powerplay i andra blev avgörande. Pontus Andreasson gjorde 3-2 och skickade Luleå till semi och Örebro till semester.

FIKK - För att alla behövs