Valborgsfirandet tillbaka vid Örebro Slott

Det traditionella Valborgsfirandet är tillbaka vid Örebro Slott efter två års frånvaro, detta kunde Örebro Kommun tidigare i veckan bekräfta.

· Publicerad: 10 april 2022 · 19.38.

Det var tidigare i veckan som Örebro Kommun på sin hemsida kunde informera om att det blir ett Valborgsfirande vid Örebro Slott. Det kommer bli ett traditionellt firande den här gången.

— De senaste två åren har valborgsfirandet genomförts digitalt, men i år kan Örebro universitet tillsammans med Örebro kommun äntligen bjuda in till ett traditionellt firande vid Örebro slott igen, skriver Örebro Kommun.

Annons ▾

Detta händer vid Örebro Slott

Valborgsmässoafton äger rum lördagen den 30 april, det bjuds på majbrasa, vårtal av landshövding Maria Larsson, sång och musik vid slottet. Programmet startar kl. 21:00 och då tänds brasan.

Örebro studentsångare står för musiken tillsammans med personal och studenter från Örebro universitet, musiker från Musikhögskolan och Frälsningsarméns musikkår, alla under konstnärlig ledning av Director Cantorum Fredrik Berglund.

— Med anledning av världsläget och kriget i Ukraina kommer det inte att arrangeras några fyrverkerier, skriver Örebro Kommun som sista punkt i pressmeddelandet.

FIKK - För att alla behövs