Hamad straffade Jönköping när ÖSK vände och vann

Tisdagen 12 april var det hemmapremiär i Superettan för ÖSK Fotboll när man besegrade Jönköping Södra med 3-1. Alla ÖSK:s mål kom i den andra halvleken.

· Publicerad: 12 april 2022 · 23.17.

Tisdagen den 12 april var det hemmapremiär för ÖSK i Superettan, för motståndet stod Jönköping Södra. ÖSK kom till matchen med en tung bortaförlust mot Brage i seriepremiären men kunde vinna ikväll med 3-1.

ÖSK som blev degraderade till Superettan förra säsongen har inlett resan tillbaka till Allsvenskan. Men det har hänt mycket på kort tid och segern ikväll hemma mot Jönköping Södra kan vara den viktigaste på väldigt lång tid.

Annons ▾

Jiloan Hamad straffade Jönköping Södra

Att ÖSK i nuläget är omtumlade av den tunga bortapremiären och tränarbytet syndes på planen ikväll. Laget hade svårt att få spelet att fungera och skapade inte mycket framåt trots bra bollkontroll. Jönköping Södra skulle ta ledningen under första halvlek genom Peter Gwargis.

Gästerna hade bra kontroll på matchen och gick till pausvila med 0-1. I andra halvlek började ÖSK allt mer trycka tillbaka Jönköping och efter ca en timmes spel kom kvitteringen. Jake Larsson plockade upp ett inlägg från Ahmed Yasin och skickade in 1-1.

I den 81:e matchminuten fick ÖSK en straff när Noel Milleskog revs ner i straffområdet. Jiloan Hamad gjorde inga misstag och satte 2-1 till ÖSK, hans första mål i den svartvita tröjan. På stopptid kunde även Milleskog sätta 3-1 och segern var ett faktum för ÖSK.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs