Stökigt vid demonstration i Sveaparken

Under fredagen uppstod konfrontation i Sveaparken mellan poliser och demonstranter. Detta i samband med att Rasmus Paludan skulle besöka Örebro.

· Publicerad: 15 april 2022 · 18.00.
Foto: Pressbilden

Det var under långfredagen som det uppstod konfrontation i Sveaparken mellan poliser och demonstranter. Detta i samband med att den danske högerpolitikern Rasmus Paludan skulle besöka Örebro.

Rasmus Paludan är partiledare för högerextrema partiet Stram Kurs och gjort sig känd genom att offentligt bränna Koranen. På långfredagen den 15 april skulle han genomföra en sådan demonstration i Örebro, som en del av en större rundresa i Sverige.

Annons ▾

Skulle ha demonstrerat vid Vivalla

Tidigare i veckan uppstod upplopp i både Linköping och Norrköping pga Rasmus Paludans demonstrationer. I Örebro var det först tänkt att Paludan skulle besöka Boglundsängen som ligger vid Vivalla. Men polisen ändrade platsen till Sveaparken istället.

— En tillståndsgiven allmän sammankomst kommer äga rum kl 17:00 i Sveaparken i Örebro. Den allmänna sammankomsten var tidigare bestämd till en annan plats men har nu ändrats, skriver polisen på sin hemsida.

Demonstrationen kunde inte starta vid klockan 17.00 som det var tänkt. Detta då det uppstod konfrontation mellan poliser och demonstranter. Enligt uppgifter skall man kastat stenar och bangers samt rivit ner polisavspärrningar och försökt välta kravallstaket.

Uppdatering:

Enligt nya uppgifter som tillkommit har situationen blivit värre på plasten. Fyra polisen ska ha skadat samtidigt som demonstranterna har tänd eld på polisbussar. Rökmolnen från branden syns över de centrala delarna av Örebro.

Foto: Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs