Örebro Hockey värvar backen Tom Nilsson

Örebro Hockey värvar backen Tom Nilsson, detta kunde klubben under lördagen bekräfta. Nilsson ansluter från den tidigare SHL-klubben Djurgården.

· Publicerad: 16 april 2022 · 21.00.
Tom Nilsson i Djurgården, arkivbild: Martin Avedal

På Påskafton kunde Örebro Hockey meddela att de värvar backen Tom Nilsson. Han kommer närmast från spel i den nu degraderade Stockholmsklubben Djurgården.

— Det känns jättebra att kunna välkomna Tom. I Tom får vi en spelare med väldigt bra karaktär och som alltid kommer väl förbered. Vi gillar Toms tävlingsnivå och i spelet sticker hans defensiva egenskaper ut. Nu ser vi fram emot att jobba och utvecklas tillsammans med Tom under de två kommande säsongerna, säger Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Tom Nilsson är en defensivt skicklig back

Tom Nilsson har de senaste fem säsongerna representerat Djurgården. Han beskrivs som en defensivt skicklig back. Innan han anlände till Stockholmsklubben säsongen 2017/18 pendlade han mellan SHL och AHL. I SHL spelade då han för Frölunda, Tom Nilsson är född i Tyresö men fostrad i Mora IK.

Nu går resan vidare till Örebro för Tom Nilsson och här kommer han återförenas med sina tidigare backtränare Stefan Nyman.

— Det är så klart en del i helheten till att Örebro lockade. Jag och Stefan känner varandra bra, vi har haft ett bra samarbete tidigare och jag vet hur han jobbar. Sedan känns Örebro väldigt spännande, med ett starkt lag och det är alltid en härlig atmosfär i arenan, säger Tom Nilsson.

FIKK - För att alla behövs