Elli Pikkujämsä fixade ny KIF-seger efter två mål

KIF Örebro tog sin tredje raka seger när de besegrade Umeå hemma med 2-0, Elli Pikkujämsä gjorde bägge målen för KIF under matchen.

· Publicerad: 20 april 2022 · 23.17.

Onsdagen den 20 april tog KIF Örebro emot Umeå hemma på Behrn Arena. Det blev en 2-0 seger till hemmalaget efter att Elli Pikkujämsä gjort bägge målen. Detta var KIF:s tredje raka seger.

Umeå som är tillbaka i damallsvenskan hade inte mycket att sätta emot KIF. Hemmalaget fick mycket boll att leka med och man försökte sig på fler kreativa idéer för att hitta målet. Dock försvarade sig gästerna bra och i backlinjen återfanns den förre KIF-spelaren Lisa Dahlkvist.

Elli Pikkujämsä gjorde två mål på Umeå

KIF pressade på från start och var dominanta under första halvlek. Jenna Hellström kom loss på sin kant och jobbade till sig målchanser. Heidi Kollanen försökte också hitta chanser med sin kreativitet. Carly Wickenheiser gjorde många viktiga brytningar på mittfältet och erövrade boll.

Men det var Elli Pikkujämsä som hittade målet för KIF Örebro. I den 34:e matchminuten sköt hon in 1-0 från nära håll. I den andra halvleken kunde hon nicka in 2-0 i den 59:e matchminuten. Detta var tredje matchen i rad hon gjorde mål, vilket också blev den tredje raka segern för KIF.