Hylte/Halmstad kopplade greppet om SM-finalen

Hylte/Halmstad vann även den andra SM-finalmatchen mot Örebro Volley, nu har de regerande mästarna kopplat greppet om en ny SM-titel.

· Publicerad: 21 april 2022 · 23.25.

Torsdagen den 21 april spelades den andra matchen i finalserien mellan Örebro och Hylte/Halmstad. Första matchen slutade 3-0 till de regerande mästarna Hylte/Halmstad, även kvällens match tog de hem och leder med 2-0 i finalserien.

Kvällens match slutade 1-3 till gästerna då setsiffrorna skrevs till 24-26, 25-19, 19-25 och 23-25. Örebro lyckades störa mästarna vid flera tillfällen men kunde inte ta vara på chansen och föll ändå. Man hade ledningen i flera av seten men lyckades bara vinna det andra.

Annons ▾

Hylte/Halmstad har guldvittring efter ny seger

Första setet slutade 24-26 till Hylte/Halmstad men Örebro spelade riktigt bra och hade faktiskt en ledning med 24-23 och skulle egentligen bara vinna sista bollen. Man tog revansch i andra set och kunde vinna med 25-19 efter att ha imponerat stort.

Hylte/Halmstad tog kommandot i matchen när de vann tredje setet med 19-25. I det fjärde setet inledde gästerna med att ta en stor ledning. Men Örebro kom tillbaka och pressade fram till 23-23 innan gästerna avgjorde och kunde vinna. Det innebar att de även vann matchen och har nu guldvittring.

I Örebro blev Leah Clayton återigen bästa poängplockaren med 17. Men hon var inte i närheten av Hylte/Halmstads Milca Lubieska Da Silva som gjorde 29 poäng. Gästernas Elis Bento gjorde även hon 17 poäng ikväll.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs