Bjuder in Örebroare till kräftfiske i Svartån

Örebro Kommun skriver att Kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med Örebro Sportfiskare bjuder in till kräftfiske i Svartån fredag den 19 augusti.

· Publicerad: 30 april 2022 · 20.42.
Arkivbild

Fredag den 19 augusti bjuder Kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med Örebro Sportfiskare in till kräftfiske i Svartån i anslutning till Stadsparken och Stora Holmen.

— Kräftfisket i Örebro är unikt, dels med sin placering mitt i stan och dels med sin långa tradition som går tillbaka till 70-talet. Kräftfiske är en aktivitet som passar många och har blivit en folkfest utmed Svartån. Vi på kultur och fritid är väldigt glada att återigen kunna erbjuda detta till örebroarna, säger Jonas Håård ordförande i Fritidsnämnden.

Annons ▾

Så här gör du för att anmäla dig

Fredag den 19 augusti, kl. 16–23 erbjuds begränsat kräftfiske i Svartån, fisket är kostnadsfritt och cirka 100 platser kommer fördelas. För att delta i fördelningen ska du vara boende i Örebro Kommun och skicka in anmälan via vykort senast den 31 maj. Max ett vykort per hushåll.

Ni skickar ert vykort till:
Sportfiskarna
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

På vykortet skriver du ”Kräftfiske 2022” och dina kontaktuppgifter. När fördelning har skett kontaktas de som blivit erbjudna platser. Ingen garanteras en plats. Fiskeplatserna är kostnadsfria och det utlånas två burar samt betesfisk per tilldelad plats. Genom att skicka in en anmälan tillåter ni Örebro kommun att upprätthålla ett tillfälligt register över fördelade kräftfiskeplatser.

FIKK - För att alla behövs