Bildspecial – Första Maj-tågen i Örebro

Idag var det första Maj, arbetarrörelsens stora dag. Här kommer ett bildspecial från de olika demonstrationstågen i Örebro.

· Publicerad: 1 maj 2022 · 17.03.

Första Maj, arbetarrörelsens stora dag firades traditionsenligt i Örebro. Under söndagen var flera av stadens arbetarpartier ute och demonstrerade. Det här var första gången sen Coronapandemins utbrott som första maj kunde firas som vanligt.

Örebro Tribune var på plats i centrala Örebro för att bevaka demonstrationerna. Och precis som vanligt samlades Röd front på Stortorgets överdel, framför Engelbrektsstatyn. Vänsterpartiet tågade från Slottsparken till Våghustorget medan Socialdemokraterna gjorde samma resa men till Stortorget.

Annons ▾

En av den största händelserna under Första Maj var att försvarsminister Peter Hultqvist talade hos Socialdemokraterna. Här kommer ett bildspecial från Första Maj-tågen i Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs