USÖ:s akutröntgen öppnar upp i nya lokaler den 9 maj

Måndagen den 9 maj öppnar USÖ:s akutröntgen i de nya lokalerna i G-huset, detta kunde Örebro Region län skriva om på sin hemsida.

· Publicerad: 5 maj 2022 · 14.58.
USO-Arkivbild-2
Arkivbild: Martin Avedal

Måndag 9 maj tas akutröntgens nya lokaler i G-huset i bruk. Patienter som hänvisas akut från vårdcentral till röntgen ska från och med då gå till den nya akutröntgen, detta skriver region Örebro Län på sin hemsida.

Flytten in i de nya lokalerna innebär att röntgenverksamheten vid USÖ kommer att vara belägen på flera olika platser. Dels kommer det bedrivas röntgenverksamhet i de gamla lokalerna i O-huset, både på bottenplan och på våning 1, dels i nya lokalerna i G-huset.

Annons ▾

Patienter med akut behov ska till de nya lokalerna

Patienter som hänvisas till röntgenundersökning akut från vårdcentral ska alltid gå till de nya lokalerna. Dessa patienter hänvisas till entrén i G-huset skyltad Akutröntgen (Gamla akutentrén mitt emot B-husentrén).

— Patienterna från vårdcentral kommer också att själva kunna checka in sig vid de incheckningsdiskar som finns i väntrummet, berättar verksamhetschef Jonas Ulin.

— Att vi öppnar för akut verksamhet här i de nya lokalerna i G-huset innebär att vi till viss del utökar vår röntgenkapacitet, och det känns förstås jättebra, fortsätter Jonas Ulin med.

I och med att akutröntgenverksamheten kommer närmre akutmottagningen innebär förändringen också en resursbesparing för akuten, som inte behöver transportera patienterna lika långt. Dessutom är det en vinst för patienterna att inte behöva förflyttas på samma sätt förklarar Jonas Ulin

FIKK - För att alla behövs