KIF tillbaka som vinnare efter 4-2 mot Kalmar

Söndagen den 8 maj tog KIF Örebro emot nykomlingen Kalmar hemma på Behrn Arena. Matchen slutade 4-2 till KIF efter avgörande i andra halvlek.

· Publicerad: 8 maj 2022 · 19.01.

Söndagen den 8 maj tog KIF Örebro emot nykomlingen Kalmar hemma på Behrn Arena. Matchen slutade 4-2 till KIF som i och med segern bröt en förlustsvit på två matcher. Jenna Hellstrom sköt det matchvinnande målet i andra halvlek.

Sett till resultatet såg matchen betydligt mycket jämnare ut än vad den var. KIF styrde spelet och pressade tillbaka Kalmar ner på deras planhalva, gästerna fick ibland till ett par kontringar. Kontringar som de faktiskt kunde ta vara på, därför gjorde man även två mål.

Annons ▾

KIF fick en drömstart mot Kalmar

KIF Örebro fick annars en drömstart mot Kalmar, redan i den 3:e minuten kunde Michaela Kovacs sätta 1-0. Amanda Rantanen ville inte vara sämre och utökande ledningen till 2-0. Men Kalmar kunde utnyttja de chanser se fick, Alyssa Walker hann sätta två mål innan matchen gick till pausvila.

KIF Örebro hade styrt spelet och radade upp bra målchanser under första halvlek. Men efter gästernas första reduceringsmål såg man stressade ut och försökte sätta ett tredje mål. KIF fortsatte att pressa tillbaka Kalmar under anda halvleken och utdelningen skulle komma.

Jenna Hellstrom kunde i den 65:e matchminuten sätta 3-2 till KIF, ett viktigt mål som kom att bli matchavgörande. KIF bytte in Emilia Pelgander som även hon satte ett mål idag. Detta kommer vara en viktig seger då de två kommande matcherna blir svåra. På Torsdag kommer BK Häcken på besök medan KIF nästa måndag åker till Skåne för att möta Rosengård.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs