Mathias Bromé återvänder till Örebro Hockey

Mathias Bromé återvänder till SHL för spel i Örebro Hockey, detta kunde klubben under måndagen bekräfta på sin hemsida, han har skrivit ett sexårskontrakt.

· Publicerad: 9 maj 2022 · 17.41.

Idag blev det klart att Mathias Bromé återvänder till Örebro Hockey. Detta kunde klubben skriva om på sin hemsida under måndagen. Han har skrivit ett sexårskontrakt som kommer gälla till säsongen 2027/28.

— Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i Örebro. Jag kommer hem för att vinna och jag vill vara och bidra till att vi ska nå framgång. Jag har saknat att spela i Behrn Arena och det ska bli hur kul som helst att träffa alla igen, säger Mathias Bromé.

Annons ▾

Mathias Bromé sätter stjärnstatus på Örebro

Mathias Bromé anslöt från Mora till Örebro inför säsongen 2019/20, han bidrog direkt och blev snabbt en stjärna i laget. Första säsongen gjorde han 43 poäng skrev därefter ett NHL-kontrakt med Detroit Red Wings. Pga Coronautbrottet säsongen därpå blev han till en början utlånad till Örebro och hann spela 20 SHL-matcher innan äventyret i NHL påbörjades.

Men succén uteblev för Mathias Bromé i Nordamerika och istället valde han spel i Schweiz och HC Davos under säsongen 2021/22. Där gjorde han 49 poäng på 41 matcher. Men idag står det klart att han återvänder till SHL och Örebro. Han kommer utöver offensiven även bidra med att sätta stjärnstatus på Örebro Hockey.

— Vi är jätteglada över att kunna välkomna Mathias tillbaka till Örebro på ett långt avtal. Vi har haft en dialog under en längre tid, nu har det gått snabbt på slutet och det känns väldigt bra att vi lyckats ro det här i hamn. Mathias är en toppspelare i Europa och kommer vara en viktig spelare för oss över tid, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

FIKK - För att alla behövs