Så många ungdomar erbjuds feriepraktik i sommar

Örebro Kommun kommer erbjuda 2100 ungdomar feriepraktik i sommar, detta kunde man under måndagen bekräfta på sin hemsida.

· Publicerad: 9 maj 2022 · 14.29.
Arkivbild

Örebro Kommun kunde under måndagen informera om hur många ungdomar som kommer erbjudas feriepraktik i sommar. Totalt kommer 2100 ungdomar få erbjudandet.

— Nu går beskeden ut till de ungdomar som har sökt de feriepraktikplatser som Örebro kommun erbjuder för sommaren 2022. I år kommer 2 100 ungdomar att erbjudas feriepraktikplatser.

Annons ▾

Ungdomar kommer få beskedet om feriepraktik på post

Erbjudandebreven skickas ut med post mellan veckorna 19–21. De som inte får ett erbjudandebrev står som reserv och kan erbjudas en plats vid återbud. Brev till de som inte fått en plats kommer under vecka 24.

I år erbjuder Örebro kommun feriepraktik till ungdomar födda 2004 (efter 1 juni), 2005 eller 2006 och som är skrivna i Örebro kommun. Feriepraktik innebär max tre sommarjobbsveckor inom offentlig sektor, olika organisationer eller inom föreningslivet, i max 90 timmar. Feriepraktiksperioden startar vecka 25 och pågår till och med vecka 33.

– Det här är en bra chans för ungdomar att få arbetslivserfarenhet, säger Thomas Strömberg, samordnare för feriepraktiken. Vi söker också fler förvaltningar, organisationer och föreningar som kan ta emot feriepraktikanter.

FIKK - För att alla behövs