Kommunen arrangerar nationaldagsfirande i Stadsparken

Örebro Kommun planerar att genomföra ett traditionsenligt firande i Stadsparken med ett fullspäckat program den 6 juni i år.

· Publicerad: 14 maj 2022 · 10.52.
Arkivbild: Martin Avedal

Örebro Kommun kunde under fredagen skriva på sin hemsida att det i år kommer bli ett traditionsenligt firande i Stadsparken. Detta efter att coronapandemin satt stopp för firandet de två senaste åren.

— Den 6 juni är det nationaldag. I år planerar vi för att genomföra ett traditionsenligt firande i Stadsparken med ett fullspäckat program, skriver Örebro Kommun.

Annons ▾

Ett firande med flertalet evenemang och uppträdanden

Tidigare två år har firandet av nationaldagen i Stadsparken inte kunna genomföras på grund av coronapandemin. I stället genomfördes främst digitala inslag av firandet. Nu är dock planerna i full gång för att kunna genomföra ett firande den 6 juni i Stadsparken. En dag innehållande flertalet evenemang och uppträdanden.

— Det är glädjande att vi efter så lång tid kan planera för att fira nationaldagen traditionsenligt tillsammans. Det här är en dag för alla och betydelsefull för många, säger Jan Zetterqvist, ordförande i Kommunfullmäktige.

— Det kommer bli en fullspäckad dag och vi håller fortfarande på att sätta ihop programmet. Uppträdanden kommer att ske både på Stortorget och i Stadsparken. Förutom musik och dansinslag så kommer föreningslivet erbjuda olika aktiviteter främst för barn. Ett klart program presenteras i början på juni, säger Gitte Östling, enhetschef Kulturskolan och producent för dagen

FIKK - För att alla behövs