ÖSK slog Öster – tog andra raka segern

ÖSK Fotboll kunde under lördagen besegra Öster med 2-1 hemma på Behrn Arena, detta efter mål från både Erik Björndahl och Noel Milleskog.

· Publicerad: 14 maj 2022 · 18.00.

Lördagen den 14 maj tog ÖSK emot Öster hemma på Behrn Arena. Det blev en seger med 2-1 och Noel Milleskog låg bakom de bägge målen. Segern innebär att ÖSK nu ligger på en sjunde plats i tabellen.

ÖSK har haft en tuff start på säsongen då man förlorat mot topplagen i serien och nästa enbart tagit poäng på bottenlag. Inför dagens match låg Öster i toppen av tabellen och hade tre segrar på de fyra senaste matcherna, så det var en svår motståndare för ÖSK.

Annons ▾

Noel Milleskog klev fram och sänkte Öster

Dagens match blev jämn, och rätt så chansfattig. De bägge lagen kom att försvara sig bra och det blev en kamp på mittfältet. I den 26:e matchminuten klev Ahmed Yasin ut efter skadekänning. In på planen kom Noel Milleskog och han kom att hamna i händelsernas centrum.

Noel Milleskog blev en offensiv injektion, och hans inhopp gav resultat redan i den 29:e matchminuten. Milleskog sköt ett skott som Erik Björndahl kunde sätta i mål, hans första för säsongen. ÖSK tog över mer av spelet, samtidigt som Öster blev passiva, hemmalaget gick till pausvila med en ledning med 1-0.

I andra halvlek fortsatte kampen på planen, Öster började ställa om och pressa hemmalaget allt mer ner i defensivzon. ÖSK började skapa kontringar istället, några av dem var farliga men det var först i 85:e minuten som Noel Milleskog utökade ledningen till 2-0. Öster skulle även de få in en boll, men det var i den 96:e minuten och målet gjorde aldrig någon skillnad.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs