Örebro Hockey värvar backen Filip Berglund

Örebro Hockey värvar backen Filip Berglund från Bakersfield Condors, detta kunde klubben under onsdagen meddela om på deras hemsida.

· Publicerad: 18 maj 2022 · 12.53.

Örebro Hockey kunde under onsdagen meddela att de värvat backen Filip Berglund. Han är född och fostrad i Skellefteå men kommer från spel i Edmonton Oilers farmalag Bakersfield Condors.

— Det känns jättebra att kunna välkomna Filip. Vi får in en back i en bra ålder och som har sina styrkor i defensiven. Filip är skridskostark och vi ser vi även att det finns en uppsida i det offensiva spelet, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Filip Berglund draftades av Edmonton Oilers

Den 25-årige Filip Berglund är som sagt född i Skellefteå och har fostrads i stadens SHL-lag. Backen spelade 6 säsonger i SHL var av fem för moderklubben Skellefteå medan han var utlånad under den sjätte säsongen till Linköping. SHL-debuten skedde redan säsongen 2015/16.

Totalt har Filip Berglund redan hunnit spela 232 matcher i SHL. Redan 2016 blev han draftad av Edmonton Oilers men åkte först över säsongen 2021/22 för att pröva lyckan i Nordamerika. Det blev 53 matcher i Bakersfield Condors innan han nu återvänder till SHL och spel i Örebro.

— Det känns jättebra att komma till Örebro. När jag bestämde mig att jag ville tillbaka till Sverige hade jag bra samtal med Örebro och kände direkt att det var rätt för mig. Jag tycker att Örebro är spännande, det är klubb som har tagit steg och vill framåt. För mig var det viktigt att komma till en klubb med ambitioner och som vill vinna. Nu ser jag framemot att ansluta till laget på måndag, säger Filip Berglund.

FIKK - För att alla behövs