ÖSK föll hemma efter omdiskuterad BP-straff

Söndagen den 29 maj tog ÖSK Fotboll emot Brommapojkarna på Behrn Arena, matchen slutade 0-2 till gästerna efter att de bland annat gjort mål på straff.

· Publicerad: 29 maj 2022 · 19.30.

Söndagen den 29 maj tog ÖSK Fotboll emot Brommapojkarna på Behrn Arena. Matchen slutade 0-2 till gästerna efter att man bland annat tilldömts en tveksam straff under första halvlek.

Det här var sista matchen inför sommaruppehållet för ÖSK och man avslutar med en tung förlust samt en åttondeplats i tabellen. I och med förlusten bröt även Brommapojkarna den segersvit ÖSK hade på hemmaplan. Segern var också BP:s första på bortaplan den här säsongen.

Annons ▾

Samuel Leach Holm satte den omdiskuterade straffen

Tillskillnad från många andra matcher den här säsongen var ÖSK bra under första halvlek. Vincent Thill och Noel Milleskog skapade mycket framåt men den där riktiga skärpan saknades i ÖSK. Man var alltså bra enda fram tills det var dags att göra mål.

Trots det fina spelet från ÖSK var det dock Brommapojkarna som gjorde första målet. Domaren blåste i den 25:e minuten straff efter att BP:s Isak Frej och ÖSK:s målvakt William Eskelinen kolliderat i straffområdet. Samuel Leach Holm kunde därefter sätta 0-1 till gästerna.

En kort stund senare gick David Seger omkull precis utanför BP:s straffområde men domaren gav istället seger gult kort. Detta gjorde ÖSK ännu mera irriterade. Något som även präglade andra halvleken.

ÖSK försökte få in en kvittering men blev trots driv i spelet väldigt ineffektiva. Istället var det Brommapojkarna genom Nikola Vasic som utökade ledningen till 0-2 i den 80:e matchminuten. Det blev även slutresultatet, dessutom drog ÖSK:s Niclas Bergmark på stopptid till sig ett rött kort och blev utvisad.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs