KIF föll mot Hammarby efter Madelen Janogys nick

KIF Örebro föll hemma mot Hammarby efter att landslagsstjärnan Madelen Janogy nickat in matchens enda mål under första halvlek.

· Publicerad: 8 juni 2022 · 23.04.

Onsdagen den 8 juni tog KIF Örebro emot Hammarby i vad som var den sista hemmamatchen inför sommaruppehållet. Och det blev en förlust med 0-1 för KIF, detta efter att landslagsstjärnan Madelen Janogy avgjort.

KIF kom till matchen med en seger på de senaste fem och behövde poäng, men man har haft svårt för Hammarby de senaste åren. Hammarby i sin tur hade tre raka, även om dessa segrar var mot seriens bottenlag.

Annons ▾

Madelen Janogy nickade hem segern till Hammarby

Första halvlek tillhörde gästerna, Hammarby såg aggressiva ut och pressade ner KIF. De hade bra driv i anfallen och KIF kunde endast få till ett par kontringar. Återigen gjorde Tove Enblom en bra match och rädda flera skott från gästerna.

Men Madelen Janogy skulle kliva fram under första halvleks slutskede. Hon nickade på nära håll in 0-1 till Hammarby som kunde gå till pausvila med en ledning. I andra halvlek var gästerna nära på att göra ett mål till, i den 83:e minuten fick man en straff. Dock brände Courtney Levin den då hon sköt över.

Andra halvlek skulle KIF höja sitt spel och var nära att få in en kvittering. Men skärpan saknas trots att man hade bra driv och kunde pressa tillbaka gästerna. Hammarby kunde hålla undan och tog sin fjärde raka seger. För KIF ser det mörkare ut, man ligger på 10:e plats i tabellen, dock 6 poäng tillgodo på Kalmar.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs