Kommunen inviger fritidsområdet Hästhagen på fredag

Fredag 17 juni klockan 11:00 inviger Örebro Kommun fritidsområdet Hästhagen, det kommer förekomma kostnadsfria aktiviteter skrev man på sin hemsida.

· Publicerad: 15 juni 2022 · 17.43.
Foto: Örebro Kommun

Örebro Kommun kunde under onsdagen skriva på sin hemsida att de inviger fritidsområdet Hästhagen nu på fredag den 17 juni. Detta sker klockan 11.00 och under dagen kommer det förekomma kostnadsfria aktiviteter på platsen.

Hästhagen ingår i det som Örebro Kommun kallar för Karlslundsområdet, och tanken är att man ska utveckla ett attraktivt rekreationsområde för både örebroare och besökare. Nu ska man inviga och visa upp vad man förbättrat i Hästhagen.

Annons ▾

Invigningen sker vid minigolfen i Hästhagen. Närvarar gör politiker och tjänstemän från Örebro kommun. De aktiviteter man kan prova på gratis är bland annat mini-golf eller paddla kanot.

Detta har hänt i Karlslundsområdet

Karlslundsområdets utveckling består av flera delar. Samtidigt som arbetet i Hästhagen genomförts, har det under våren även pågått ett arbete i Barnens trädgård vid Karlslunds herrgård. Här gör kommunen bland annat i ordning en ny lekmiljö, som beräknas vara färdigställd under vecka 25.

— Vi utvecklar hela Karlslund som rekreationsområde och en viktig del i arbetet har varit att göra dessa förbättringar i Hästhagen. Genom det stärker vi även KFUM:s möjligheter att verka i området, något vi ser som viktigt för att tillsammans bidra till att skapa meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och unga, säger Ullis Sandberg (S), ordförande Programnämnd Samhällsbyggnad.

— Med de här åtgärderna har vi tydliggjort entrén till kulturreservatet Karlslund samtidigt som vi har förbättrat de sociala ytorna i området. Vi har bland annat skapat fler ytor för exempelvis skolors friluftsdagar, där just Hästhagen brukar vara ett populärt utflyktsmål, berättar Gustav Axberg, projektledare.

FIKK - För att alla behövs