Bildspecial – Den åttonde upplagan av Open Art

Lördagen den 18 juni invigdes den åttonde upplagan av Open Art. Örebro Tribune har varit på plats för att dokumentera 2022 års upplaga.

· Publicerad: 18 juni 2022 · 19.46.

Lördagen den 18 juni invigdes Open Art 2022 i Örebro, evenemanget kommer att hålla på hela sommaren fram till den 4 september. Örebro Tribune har under lördagen var i på plats och beskådat flera av konstverken.

Open Art som arrangeras var annat år fick 2021 skjutas upp pga Coronapandemin. Istället äger konstbiennal rum i år och precis som tidigare upplagor finns det ett bra utbud med spännande konstverk. Död ö på Stortorget blev tidigt omdiskuterat och Swan Thing skapar en abstrakt punkt vid Örebro Slott.

Annons ▾

Det mest diskuterade konstverket blev Benedetto Bufalinos Athletic Track på Engelbrektsgatan. När Örebro Tribune skrev om konstverket i början av juni blev det snabbt ett drev emot det på vår Facebooksida. Men redan första dagen går det att konstatera att det kommer bli ett populärt stopp under sommaren, framför allt för barnfamiljer.

Här kommer ett bildspecial från Open Art 2022 som äger rum i de centrala delarna av Örebro under perioden 18 juni – 4 september.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs