Dansscen Örebro arrangerar dansresidens i sommar

I sommar inleds Dansscen Örebros första dansresidens, i samarbete med Kulturkvarteret. Under två veckor kan man beskåda scenkonstkollektivet Dansbandet.

· Publicerad: 4 juli 2022 · 16.40.
Foto Mathilda Lindgren

Under måndagen kunde Dansscen Örebro informera om att i sommar inleds deras första dansresiden. Detta skriver man om i ett pressmeddelande som skickades ut genom Örebro Kommun.

Detta är ett samarbete mellan Dansscen Örebro och Kulturkvarteret. Under två veckors tid genomför scenkonstkollektivet Dansbandet residenset på Kulturkvarteret.

Annons ▾

Dansbandet uppträder med Folk – dans och turer om figurer

Under dansresidenset kommer Dansbandet fortsätta sitt arbete med den multimodala och interaktiva föreställningen ”Folk – dans och turer om figurer”. Föreställningen utgår från ett samarbete med författarna Emma och Lisen Adbåge samt artisten och kompositören Britta Persson.

Scenkonstkollektivet Dansbandet består av dansarna och koreograferna Karin Raudsepp, Love Andersson och Martina Fischer. Dansresidenset kommer att äga rum den 4 – 17 juli.

Barnfamiljer kan kika in bakom ridån

Under den här perioden kommer det finnas möjlighet för barnfamiljer att kika in bakom ridån och se skapandet av dansföreställningen ”Folk – dans och turer om figurer” på Kulturkvarteret fredag 15 juli kl. 13 och kl. 16.

Den konstadsfria visningen riktar sig från förskoleklass till årskurs 3 med familj. Efter visningen är publiken hjärtligt välkommen att stanna en stund och prata med Dansbandet och berätta om sin upplevelse.

FIKK - För att alla behövs