SAS-piloter väljer att gå i strejk – så påverkas flyget

SAS-piloter väljer att gå i strejk, detta då parterna inte har lyckats komma överens om ett nytt avtal skriver SAS på sin hemsida.

· Publicerad: 4 juli 2022 · 12.46.
Arkivbild

Idag klockan 12.30 kom beskedet att medlemmar i SAS Scandinavias pilotföreningar har kallats ut i strejk. Strejken leder till inställda flyg där tusentals resenärer påverkas.

— Sedan varslet lämnades den 9 juni har medling pågått mellan pilotföreningarna och SAS. Strejken följer som en konsekvens av att parterna inte har lyckats komma överens om ett nytt avtal, skriver SAS på sin hemsida.

Annons ▾

Så påverkas flyget

Strejken beräknas leda till att cirka 50 % av alla SAS-flygningar ställs in och kommer påverka cirka 30 000 passagerare per dag. De flygningar som genomförs av SAS Link, SAS Connect och SAS externa partners berörs inte av strejken.

På grund av högsäsong kommer möjligheten att boka om berörda kunder till likvärdiga flygningar att vara mycket begränsad. Kunder vars flyg är inställda, som vi inte kan hitta likvärdigt alternativ till, erbjuds att antingen acceptera en återbetalning, eller boka om sin biljett till ett senare datum eller att själva ordna alternativa resesätt och söka ersättning från SAS.

SAS skriver också på sin hemsida att kunder som har bokat biljetter med SAS uppmanas att kontrollera om deras flyg berörs av strejken på www.sas.se/travel/flightstatus/

FIKK - För att alla behövs