Örebro Hockey värvar forwarden Petrus Palmu

Örebro Hockey värvar den finske forwarden Petrus Palmu, detta kunde klubben under torsdagskvällen bekräfta på sin hemsida.

· Publicerad: 7 juli 2022 · 21.16.

Örebro Hockey kunde under torsdagskvällen presentera ett nyförvärv. Det är den finländske forwarden Petrus Palmu som kommer från spel i finska ligan och laget Jukurit.

— Jättekul att kunna addera Petrus till lagbygget. Vi får in en kvick spelare som är stark på pucken och besitter ett fint avslut. Vi gillar Petrus attityd, blick för spelet och han kommer ta ytterligare kliv hos oss, säger Sportchefen Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Petrus Palmu draftades av Vancouver Canucks

Den 24-årige Petrus Palmu hade en imponerande säsong i Jukurit som avslutade innan sommaren. Han sköt 26 mål och 59 poäng på 59 matcher. Han blev 2017 draftad av Vancouver Canucks och har tidigare spelat i OHL och AHL. Men nu ska han testa lyckan i Sverige och SHL.  

— Jag är väldigt förväntansfull och glad över att komma till Sverige och Örebro. Efter bra samtal med Niklas Johansson och Niklas Eriksson känns Örebro som helt rätt miljö för mig. Jag tycker att laget ser mycket lovande ut och jag vill vara med och bidra till att vi vinner, säger Petrus Palmu på Örebro Hockeys hemsida.

FIKK - För att alla behövs