Paulig återkallar Santa Maria Tortilla Chips Organic

Paulig återkallar Santa Maria Tortilla Chips Organic (125 gram) på alla marknader på grund av förekomst av atropin och scopolamin i produkten.

· Publicerad: 25 juli 2022 · 17.53.
Foto: Paulig

Under lördagen kunde matjätten Coop meddela att det återkallar Änglamark tortillachips. Nu meddelar livsmedelsföretaget Paulig att även de återkallar tortillachips.

Det ska handla om följande produkt, Santa Maria Organic Tortilla Chips med bäst-före-datum 2023-03-30 eller tidigare, skriver Paulig i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Anledningen till återkallelsen ska vara på grund av förekomst av atropin och scopolamin i produkten. Detta var även samma anledning som Coop valde att återkalla sina Änglamark tortillachips.

Vad är Atropin och scopolamin?

Atropin och scopolamin är organiska föreningar som förekommer naturligt i växter som återfinns i majsfält. Måttlig konsumtion innebär inga hälsorisker.

Överdriven konsumtion av produkter som innehåller atropin och scopolamin kan dock orsaka tillfälliga symtom såsom illamående, yrsel och huvudvärk.

Paulig ber konsumenter att slänga berörda produkter och kontakta Santa Marias Konsumentkontakt för ersättning. skriver de i samma pressmeddelande.

FIKK - För att alla behövs