Örebro Hockey värvar backen Philip Holm

Örebro Hockey värvar backen Philip Holm, han ansluter från spel i KHL och klubben Jokerit. Tidigare har han spelat i Djurgården och Växjö.

· Publicerad: 29 juli 2022 · 17.36.
Philip Holm under sin tid i Växjö, säsongen 2016/17. Foto: Martin Avedal

Örebro Hockey kunde under fredagen presentera ett nytt nyförvärv. Klubben plockar in den landslagsmeriterade backen Philip Holm. han kommer från spel i KHL och klubben finska Jokerit.

— Det känns otroligt bra att allt är klart och jag är väldigt taggad på att ansluta till laget på måndag. Jag är glad att allt har löst sig med mitt kontrakt Jokerit och för mig var det viktigt att få vara på plats från start när säsongen nu drar i gång, säger Philip Holm på klubbens hemsida.

Annons ▾

Philip Holm har spelat i Djurgården och Växjö

Philip Holm har de senaste säsongerna varvat spel mellan Nordamerika och KHL. Men innan utlandsäventyren började för backen spelade han i SHL. En säsong i Växjö samt 6 säsonger i Djurgården, där har han spelat både J20, Elitserien, Hockeyallsvenskan och avslutade sejouren i SHL.

— Philip är spelare som vi varit intresserade av under en längre tid och nu är vi väldigt glada över att kunna välkomna Philip till oss. I Philip får vi in en skridskoskicklig back som kommer hjälpa oss över hela banan. Philip kan spela alla spelformer och har även en offensiv uppsida som vi hoppas kunna utveckla ytterligare i vår miljö, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

FIKK - För att alla behövs