Tre nya åtal efter kravallerna i Sveaparken

Nu åtalas ytterligare tre personer kopplade till kravallerna i Sveaparken, det ska handla om två män i 30-årsåldern och en man i 40-årsåldern.

· Publicerad: 1 augusti 2022 · 12.58.
Rättscentrum i Örebro
Arkivbild: Martin Avedal

Under måndagen kunde flera lokala medier i Örebro skriva att ytterligare tre personer kopplade till kravallerna i Sveaparken åtalas. Det ska handla om två män i 30-årsåldern och en man i 40-årsåldern.

Samtliga tre åtalas för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Enligt uppgifter skall två av männen haft pådrivande roller och eldat på folksamlingen på platsen. En av männen ska dessutom slagit med en hockeyklubba och även kört ett av de polisfordon som senare sattes i brand.

Annons ▾

De tre åtalade männen ska varit maskerade under kravallerna i Sveaparken. De grepes av polis i slutet av maj och ska enligt uppgifter vara hemmahörande Karlskoga och Degerfors. Detta innebär också nu att totalt 11 personer kunnat kopplats till upploppet. Sen tidigare har åtta personer dömts för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.  

FIKK - För att alla behövs