Nytt covidvaccin kommer till Sverige

Både Aftonbladet och TV4 har skrivit att ett nytt covidvaccin kommer till Sverige i september. Det ska ersätta alla de äldre varianterna av vaccinet.

· Publicerad: 12 augusti 2022 · 14.11.

Riksmedierna Aftonbladet och TV4 rapporterar om att ett nytt covidvaccin kommer till Sverige. Det nya vaccinet ska ersätta det gamla och skyddar mot den ursprungliga virusvarianten och alla varianter av omikron. 

Vaccinet är ett mRNA-vaccin och Sverige kommer få runt sju miljoner doser den 1 september. TV4 Nyheterna skriver dock att vaccinet kan komma tidigare. Under sommaren har Folkhälsomyndigheten rapporterat om att antalet bekräftade fall av covid-19 fortsätter att öka i landet.

Annons ▾

Det nya mRNA-vaccinet är framtaget av Pfizer Biontech och Moderna, och kommer ersätta de äldre versionerna av covidvaccinen som finns i Sverige.

FIKK - För att alla behövs