KIF krossade BP i den allsvenska återstarten

Söndagen den 14 augusti tog KIF Örebro mot bottenlaget BP på Behrn Arena, matchen slutade 4-0 till KIF efter bl.a två mål från Heidi Kollanen.

· Publicerad: 14 augusti 2022 · 19.15.

Söndagen den 14 augusti vart återstart efter EM-uppehållet för KIF Örebro. Dagens motstånd var bottenlaget BP som inför matchen enbart hade tagit 6 poäng. De ligger nästsist och pga bättre målskillnad är de bättre än jumbon AIK.

KIF ligger dock på 10:e plats men steget ner är större än steget upp. Klasskillnaden var stor mellan de bägge lagen och KIF kunde vinna relativt enkelt idag. Inom loppet av 10 minuter under första halvlek kunde KIF göra tre mål. Det fjärde kom i andra och 4-0 blev slutresultatet.

Annons ▾

Målvaktstavla från BP bäddade för KIF-segern

Att helt undervärdera BP är fel, de hade under matchens inledning ett par bra lägen på fasta situationer. Dock så fick de ingen utdelning. KIF:s ryck skulle komma efter BP:s målvakt Madeline Talbot stod för en riktig målvaktstavla. Hon kunde se Elli Pikkujämsäs skott retsamt rulla över mållinjen.

Därefter började KIF:s utklassning, Elizabeth Pechersky kunde ca 10 minuter senare i den 35:e minuten sätta 2-0, och Heidi Kollanen tre minuter efter det sätta trean. Hemmalaget hade alltså gjort tre mål på ca 10 minuter. Gästernas luft gick helt ur dem.

Det var även varmt på Behrn Arena idag, ca 30 grader i solen. KIF såg dock inte ut att lida. Andra halvlek blev inte lika målrik utan först i den 84:e minuten kunde Heidi Kollanen sätta 4-0. Hemmalaget hade även bud på fler mål och segern borde varit mycket större än vad resultatet blev.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs