KIF Örebro föll tungt hemma mot Piteå

Under fredagen förlorade KIF Örebro hemma mot Piteå, detta efter att gästerna avgjort matchen i den 69:e minuten under andra halvlek.

· Publicerad: 26 augusti 2022 · 23.57.

Fredagen den 26 augusti tog KIF Örebro emot Piteå hemma på Behrn Arena. Matchen slutade 0-1 till gästerna efter att Hlin Eiríksdóttir gjort mål i den 69:e matchminuten.

KIF Örebro åkte på en riktigt stjärnsmäll i förra omgången när Häcken krossade närkelaget på bortaplan med 6-0. En snabb replik krävdes mot Piteå som inför matchen låg stabilt i mitten av den damallsvenska tabellen. När de bägge lagen möttes tidigare i säsongen vann Piteå med 4-1.

Annons ▾

KIF såg okoncentrerat ut när Piteå vann

Det blev en tuff match för KIF Örebro, trots att man var laget som pressade på och skapade tryck fick man ingen utdelning. Laget hade svårt att hitta rätt med passningarna och man slog bort många bollar. Piteå kunde i första halvleken tagit ledningen men man brände en straff, Hlin Eiríksdóttir slog den högt över.

Men Hlin Eiríksdóttir skulle ändå få sista ordet, i den 69:e minuten kunde hon peta in 0-1 Piteå efter en rörig situation framför målet. Detta efter att gästerna fått en hörna. KIF var dock nära en kvittering i slutminuterna när en boll från Elsa Pelgander nästan var inne.

FIKK - För att alla behövs