KIF Örebro samlar in pengar till RFSL Örebro

Fotbollsföreningen KIF Örebro kommer samla in pengar till RFSL Örebro. Detta för att stötta den viktiga ungdomsverksamheten som RFSL genomför.

· Publicerad: 31 augusti 2022 · 18.08.

Fotbollsföreningen KIF Örebro kunde under onsdagen meddela att de ska samla in pengar till RFSL Örebro. Detta för att stötta den viktiga ungdomsverksamheten som RFSL genomför. 

Initiativet till denna insamling sker i anslutning till Nerike Pride som går av stapeln helgen 2-3 september. KIF Örebro påbörjade denna insamling fredagen den 26 augusti i samband med hemmamatchen mot Piteå och avslutas lördagen den 3 september.

Annons ▾

— Nerike Pride är ett viktigt initiativ som betyder mycket för många och för oss i KIF Örebro känns det självklart att uppmärksamma detta. Samtidigt ville vi använda vår plattform till att samla in pengar till RFSL Örebro och deras verksamhet som sträcker sig längre än Pride, säger Fredrik Stengarn, ordförande i KIF Örebro.

KIF Örebros engagemang i HBTQ-frågorna är starkt

KIF Örebro skriver även i pressmeddelandet att deras engagemang i HBTQ-frågorna är starkt. Något som deras ordförande Fredrik Stengarn tydligt förklarar i följande kommentar.

— Det är en självklarhet för oss att stå upp för alla människors lika värde. Både under firandet av Pride och i vardagen. Förhoppningsvis kan vår insamling bidra till att sätta ljuset på HBTQ-frågorna och bidra till lite ytterligare Pride-stämning, avslutar Fredrik Stengarn.

FIKK - För att alla behövs