Misstänkta anlagda bränder i Varberga och Markbacken

Räddningstjänsten och polisen larmades ut till två bränder under lördagen, en i Varberga och en i Markbacken, man misstänker att de var anlagda.

· Publicerad: 3 september 2022 · 11.04.
Läsarbild

Under natten mot lördagen samt söndagsmorgon inträffade två fall av misstänkta anlagda bränder i Örebro. Den första i Varberga och den andra i Markbacken, detta skriver polisen om på sin hemsida.

Den i Varberga inträffade vid klockan 03:07 och polisen rubricerar det som skadegörelse genom brand. Den i Markbacken inträffade vid 07:48 och där misstänker polisen en mordbrand.

Annons ▾

Papplådor och möbler började brinna i Varberga

Vid klockan 03:07 larmades räddningstjänsten till Varberga efter larm om en brand. Polisen skriver att det var sopor som hade fattat eld och enligt vittnesuppgifter till Örebro Tribune var det papplådor och möbler. Dessa föremål stod intill en altan till en bostad.

Samma vittne som Örebro Tribune varit i kontakt med berättar att denne vaknade vid klockan 03:00 av att det luktade bränt och var brandbilar på parkeringen utanför. Personen tittade ut genom fönstret och såg rök från släckningsarbetet komma emot byggnaden.

I Markbacken förekom det rökutveckling i ett trapphus till ett flerfamiljshus. Enligt polisen handlade det om en mindre brand och man misstänker att det förekommit en mordbrand. Men man ska undersöka platsen under lördagen. I de bägge fallen finns ingen misstänkt för de anlagda bränderna.

FIKK - För att alla behövs