The Latin Kings kommer till Örebro i November

Den svenska Hiphop-gruppen The Latin Kings kommer åka ut på en Sverigeturné i vinter, ett av stoppen blir Örebro och Makeriet.

· Publicerad: 8 september 2022 · 09.48.
Dogge Doggelito och The Latin Kings kommer till Örebro. Arkivbild: Martin Avedal.

Det var under gårdagen som Kulturaktiebolaget kunde meddela att den svenska hiphop-gruppen The Latin Kings åker på en turné. Ett av stoppen blir Örebro och Makeriet, de spelar lördagen den 12 november.

— Jag längtar efter att komma ut på vägarna igen och bjuda på alla klassiker med Rodde, Tito och Azzan, säger Dogge Doggelito.

Annons ▾

The Latin Kings – en banbrytande hiphop-grupp

För den svenska hiphop scenen är The Latin Kings banbrytande. Deras debutalbum Välkommen till förorten för tankarna till NWA:s kultklassiker Straight Outta Compton och handlar om unga svenska invandrarkillar i förorten.

Med glimten i ögat rappade The Latin Kings om deras vardagsliv men samtidigt kunde även vara allvarliga och kritiserar det segregerade samhället. Något som blir väldigt tydligt i deras hitlåt Snubben från debutalbumet som släppte 1994.

The Latin Kings kommer nu åka ut på en Sverigeturné i vinter. Ett av stoppen blir Makeriet i Örebro lördagen den 12 november. Biljetterna släpps nu på fredag den 9 september klockan 10.00 på www.thelatinkings.se

FIKK - För att alla behövs